Nieuws

4 jubilarissen Keescheknup in het zonnetje gezet (week 8)

Geen nieuwe prins, geen zittingen, geen receptie, geen optocht, geen feesten, maar toch vier jubilarissen bij C.V. de Keescheknup.

» Bekijk nieuwsbericht


Steunpunt Mantelzorg staat klaar voor mantelzorgers (week 8)

Iedereen in Beekdaelen heeft recht op gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner helpt u bij vragen of problemen. Dat geldt ook voor mantelzorgers en de mensen die mantelzorg nodig hebben. Chantal Timmermans werkt bij Steunpunt Mantelzorg. Zij zet zich in om mantelzorgers te informeren, adviseren en begeleiden.

» Bekijk nieuwsbericht


IVN Natuur Dichtbij De eikenprocessierups (week 9)

De eikenprocessierups (Thaumethopea processionea) is de rups van een nachtvlinder. Vanaf half april tot begin mei komen er rupsen uit de eitjes en in de maanden mei, juni en juli zijn op veel eikenbomen in vrijwel heel Nederland deze behaarde rupsen te vinden. De eikenprocessierups blijft zich in Nederland uitbreiden en vraagt dan ook om een gerichte aanpak.

» Bekijk nieuwsbericht


“Wie betaalt de hoogste prijs?” Het huren van bedrijfsruimte in coronatijd. (week 9)

Vanaf 3 maart mogen winkels onder strikte voorwaarden hun deuren openen. Voor de horeca geldt dit echter niet, zij blijven voorlopig nog op slot. Het feit dat zij hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren vanwege de verplichte sluiting, brengt met zich mee dat er geen/niet genoeg geld binnenkomt om alle kosten te kunnen betalen. Denk bijvoorbeeld aan de huur, die in gevallen niet meer betaald kan worden. Het bijkomende gevolg daarvan is dat de huurder een huurachterstand kan oplopen.

» Bekijk nieuwsbericht


Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown (week 9)

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

» Bekijk nieuwsbericht


Een bloemenlint van Maastricht tot Mook (week 9)

Het gaat slecht met de bijen en insecten in Nederland. Dat is zorgelijk, insecten zijn immers ontzettend belangrijk voor onze natuur en voedselvoorziening. Ze zorgen niet alleen voor de bestuiving van planten en bloemen, maar dienen ook als voedsel voor vogels en andere dieren.

» Bekijk nieuwsbericht


MEE gaat voor een samenleving waarin iedereen meetelt (week 9)

CLIËNTONDERSTEUNER TAMARA LOO ZET ZICH IN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Voor mensen met een beperking is een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet niet altijd even vanzelfsprekend. Tamara Loo is onafhankelijk cliëntondersteuner bij MEE en zij zet zich in Beekdaelen in voor deze mensen, hun naasten en hun omgeving. “Ik vind het fjn als ik iets voor mensen kan betekenen.”

» Bekijk nieuwsbericht


BEST-tas inzameling (week 9)

Tijdens de afgelopen inzamelrondes is in Beekdaelen, bij bijna 6.000 huishoudens, bijna 12 ton aan Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel ingezameld via de BEST-tassen. Eén gevulde tas weegt gemiddeld 8 kilo, afgerond betekent dit dat er een kleine 1500 tassen zijn opgehaald. Een mooi resultaat voor een eerste inzamelronde!

» Bekijk nieuwsbericht