Nieuws

ANWB Streetwise bij Basisschool de Zeveneik Verkeerseducatieprogramma ANWB Streetwise bij basisschool de Zeveneik (week 47)

Op maandag 15 november verzorgde ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma bij basisschool de Zeveneik in Bingelrade. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Zeveneik vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen.

» Bekijk nieuwsbericht


Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet DELTA Fiber Netwerk start volgende fase glasvezelcampagne in gemeente Beekdaelen (week 47)

Na Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek en Schinveld gaat de glasvezelcampagne nu van start in Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen en delen van Hulsberg, Nuth, Schimmert en Wijnandsrade. Als voldoende inwoners ‘ja’ zeggen tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 26 januari 2022 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

» Bekijk nieuwsbericht


4000e Starterslening uitgereikt in Beekdaelen (week 48)

De 4000e Starterslening is op 22 november jongstleden uitgereikt door gedeputeerde Lia Roefs van de Provincie Limburg en wethouder Jan Hermans van de gemeente Beekdaelen. In deze gemeente wonen de aanvragers van deze 4000e lening. Met de Starterslening wil de Provincie de positie van starters op de woningmarkt verbeteren.

» Bekijk nieuwsbericht


Start project Voorleesexpress Onderbanken (week 48)

Vanaf januari 2022 gaat de bibliotheek Landgraaf-Onderbanken aan de slag met het project Voorleesexpress in de voormalige gemeente Onderbanken.

» Bekijk nieuwsbericht


OPROEP: Ontwikkeling bouwproject Altaarstraat Schinnen (week 48)

In het hart van Beekdaelen, aan de Altaarstraat in Schinnen is ruimte ontstaan voor een mooi nieuwbouwproject voor maximaal 8 woningen. Wethouder Jan Hermans (wonen) nodigt projectontwikkelaars uit een plan in te dienen voor deze locatie en geeft aan waarom hij blij is met de ontwikkeling voor de Altaarstraat: “De mogelijkheden die we als gemeente hebben op het gebied van het realiseren van extra woonruimte zijn danig ingeperkt door de in 2016 opgelegde structuurvisie wonen ZuidLimburg.

» Bekijk nieuwsbericht


Stageonderzoek: meldingsbereidheid onder slachtoffers (week 48)

Ik ben Eef Peskens, 20 jaar en ik studeer Integrale Veiligheidskunde aan Avans hogeschool in Den Bosch. Ik loop momenteel stage bij gemeente Beekdaelen. Voor mijn stage-opdracht doe ik onderzoek naar het slachtofferschap en de meldingsbereidheid ten aanzien van cybercrime. Om dit te onderzoeken heb ik een enquête gemaakt gericht aan de bewoners van gemeente Beekdaelen.

» Bekijk nieuwsbericht


Portretten uit Sjitterend Sjénne (week 48)

24 november is het eerste exemplaar van “Portretten uit Sjitterend Sjènne” uitgereikt aan de heer Maarschalkerweerd.

» Bekijk nieuwsbericht