Nieuws

Hulp voor huishoudens in gemeente Beekdaelen met fnanciële problemen door hoge energieprijzen (week 20)

De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. De overheid komt deze huishoudens tegemoet met een energietoeslag. De VoorzieningenWijzer helpt inwoners om de hulp te krijgen waar ze recht op hebben.

» Bekijk nieuwsbericht


Situatie in de Oekraïne (week 20)

Het is oorlog in Oekraïne. Ook in Beekdaelen houdt dit veel mensen bezig. De situatie is nog erg onzeker en verandert met de dag. Inmiddels zijn er in Beekdaelen twee locaties geopend voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

» Bekijk nieuwsbericht


Een BOEK over Harmonie St. Gerlachus Oirsbeek (week 21)

Op zaterdag 28 mei geven Harmonie St. Gerlachus en fanfare St. Caecilea uit Broeksittard een concert in Partycentrum “de Oirsprong” te Oirsbeek. Aanvang van het concert is om 20.00 uur. Naast de te beluisteren muziekwerken is er werkelijk iets heel bijzonders aan de hand.

» Bekijk nieuwsbericht


Start werkzaamheden waterbuffer Inloopmomenten voor omwonenden Provincialeweg Oirsbeek (week 21)

Kurvers BV is aan de Provincialeweg te Oirsbeek van start gegaan met de aanleg van een regenwaterbuffer, Deze werkzaamheden maken deel uit van de het project “Herinrichting Provincialeweg en omstreken”

» Bekijk nieuwsbericht


Een Meander voor de heer Hermkens (week 21)

Op 17 mei jl. reikte burgemeester Eric Geurts een Meander uit aan de heer Jan Hermkens. De Meander is een ereteken dat wordt uitgereikt als een teken van vriendschap, verbondenheid en dank aan iemand die zich op een bijzondere manier voor de gemeentelijke belangen heeft ingezet

» Bekijk nieuwsbericht


Expositie Verduurzamen Monumenten van 16 t/m 30 juni Er kan meer dan je denkt! (week 21)

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij de expositie Verduurzamen Monumenten in de Orangerie van kasteel Amstenrade (Hagendorenweg 1, 6436 CR Amstenrade). De expositie is te bezichtigen van 16 t/m 30 juni en is voor iedereen gratis toegankelijk, hierbij kunt u gelijk een bezoekje brengen aan de Orangerie.

» Bekijk nieuwsbericht


BEEKDAELEN INFORMEERT (week 21)

De gemeente Beekdaelen publiceert ofciële bekendmakingen op de landelijke website www.overheid.nl. Het gaat dan om besluiten over bijvoorbeeld vergunningen, nieuwe verordeningen en beleidsregels. Daarnaast publiceert de gemeente Beekdaelen de meeste bekendmakingen verkort in de lokale media die huis-aan-huis verspreid worden

» Bekijk nieuwsbericht


Girl in a jacket