Nieuws

Rondleidingen Frankenhofmolen (week 25)

De Frankenhofmolen is een industriële watermolen die ook wel ‘de volmolen’ wordt genoemd. Dit heeft te maken met haar geschiedenis.

» Bekijk nieuwsbericht


Stichting WigWam; vakanties in nood (week 26)

Valkenburg. Na twee jaar vol corona- en overstromingsellende hoopt Stichting Wigwam dit jaar weer haar Wigwamvakanties te kunnen organiseren zoals de gezinnen dat gewend zijn: Heerlijke vakanties voor gezinnen met een kind met een beperking, waarbij de zorg en begeleiding van de kinderen wordt overgenomen door vele honderden vrijwilligers. En daar knelt de schoen…..

» Bekijk nieuwsbericht


ZOMERBOODSCHAP VAN BURGEMEESTER GEURTS (week 26)

Vandaag geeft mijn kalender 21 juni aan. Het is vandaag dus alweer de langste dag van het jaar op het noordelijk halfrond. Dat terwijl voor mijn gevoel 2022 soms pas net begonnen is. Op andere momenten realiseer ik me wat al allemaal in 2022 gebeurd en gedaan is en voelt het jaar al vertrouwd. De beleving van tijd is iets bijzonders. We kunnen tijd en tijdsverloop heel nauwkeurig meten, maar gevoelsmatig is de ene tijdsspanne de andere niet.

» Bekijk nieuwsbericht


Platzconcerten Doenrade en Jabeek (week 26)

Ter afsluiting van het muzikale seizoen zullen de fanfares Jabeek en Doenrade een 2-tal platzconcerten spelen. Allereerst op maandag 11 juli in Doenrade.

» Bekijk nieuwsbericht


Kom op bezoek bij Imkervereniging Mijnstreek in Merkelbeek! (week 26)

Op zaterdag 9 juli 2022 openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan iedereen, jong en oud, een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij.

» Bekijk nieuwsbericht


Vrundsjapskoer (week 26)

Zoals beloofd zal het Vrundsjapskoer regelmatig de Eucharistievieringen in de Parochiekerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Amstenrade gaan opluisteren.

» Bekijk nieuwsbericht