Nieuws

Reconstructie omgeving Clemensdomein (week 22)

De gemeenten Brunssum en Beekdaelen werken samen in de algehele ontwikkeling van het gebied rondom het huidige Clemensdomein en het toekomstig Clemenspark. Op 27 mei 2021 tekenden wethouder Jos Timmermans van Beekdaelen en wethouder Jo Mertens van Brunssum de samenwerkingsovereenkomst hiertoe.

» Bekijk nieuwsbericht


‘Mensen die eenzaam zijn, worden hier gelukkig’ (week 22)

Zorgtuin in Thull laat mensen opbloeien Annelies Wijts-Verbocht brengt mensen samen in de ecologische zorgtuin achter haar huis in Thull. Samen tuinieren en eten is vaste prik, maar ook mensen die behoefte hebben aan sociaal contact zijn welkom. Vorig jaar meldde Annelies zich aan voor de nieuwe werkgroep ‘Eenzaamheid’ van de gemeente Beekdaelen. “Ik heb me opgegeven omdat ik van mening ben dat ik daar iets in kan betekenen”, legt ze uit. “Persoonlijk vanuit het werk dat ik doe, maar ook met de zorgtuin. Ik kan geen wonderen verrichten, mensen zullen ook zelf stappen moeten zetten. Maar ik heb de afgelopen jaren wel gezien dat mensen die eenzaam waren, in de tuin een plek hebben gevonden met andere mensen.”

» Bekijk nieuwsbericht


Slootjesdag bij IVN Brunssum (week 23)

Op zondag 13 juni is er bij het IVN Brunssum weer een Slootjesdag.

» Bekijk nieuwsbericht


Eindelijk mogen de deuren weer open van het Thermenmuseum (week 23)

Zaterdag 5 juni ging het museum na lange tijd weer open, op tijd voor de zomer.

» Bekijk nieuwsbericht


Koninklijke onderscheiding voor Rita Hoefnagels (week 23)

Vrijdag 28 mei jl. werd mevrouw Rita (Henrietta) Hoefnagels, bij gelegenheid van haar afscheid als Public Affairs Specialist bij United States Army Garris Benelux in Brunssum, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

» Bekijk nieuwsbericht


Donderdag 24 juni vergadering Commissie AWACS Limburg (week 23)

Donderdag 24 juni vergadering Commissie AWACS Limburg

» Bekijk nieuwsbericht


Cultuur uit de startblokken (week 23)

Eindelijk is het zover, De Domijnen in Sittard-Geleen en omstreken mogen hun gasten weer ontvangen. De bibliotheken en leeswinkels waren al open en nu volgen de Schouwburg, het Filmhuis, Poppodium Volt, museum Hedendaagse Kunst en het Erfgoedcentrum. Ze presenteren een aansprekend programma, uiteraard binnen de veiligheidsvoorschriften.

» Bekijk nieuwsbericht