Nieuws

VETERANENDAG 2020 BRIEF BURGEMEESTER GEURTS (week 27)

Aan alle veteranen in Beekdaelen, Onder normale omstandigheden vierden wij op zaterdag 27 juni de landelijke veteranendag. Een dag waarop wij onze dappere vrouwen en mannen eren, die zich sinds de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Veteranendag is een dag waarop verbondenheid centraal staat en we de verbinding met elkaar zoeken. Als bondgenoot, lotgenoot, familieleden of vrienden voor het leven.

» Bekijk nieuwsbericht


Horeca en evenementen (week 27)

1.5 meter is altijd de norm. Per 1 Juli gelden de volgende maatregelen:

» Bekijk nieuwsbericht


JIS nieuws juli (week 27)

JIS is weer open. Alle activiteiten zullen volgens de actuele RIVM richtlijnen verlopen. JIS heeft het gebouw ingericht in overeenstemming met de 1,5 meter maatregel en extra voorzieningen getroffen voor hygiëne. Daarnaast vragen we iedereen die ziek is met verschijnselen van griep, verkoudheid, koorts, etc. veiligheidshalve om a.u.b. thuis te blijven.

» Bekijk nieuwsbericht


Welke jongeren uit Beekdaelen verdienen in dit bijzondere jaar een lintje? (week 27)

Volwassenen krijgen vaak een onderscheiding van de burgemeester of zélfs van de Koning. Mensen die bijvoorbeeld iemands leven hebben gered, een nieuwe uitvinding hebben gedaan of een super record hebben gevestigd! Kinderen en jongeren worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook jongeren zijn die het goede voorbeeld geven aan volwassenen en andere kinderen. Daarom is er in de gemeente Beekdaelen ook voor jongeren een lintje.

» Bekijk nieuwsbericht


Excursie vliegend hert Jabeek IVN en Stichting IKL (week 27)

IVN afdeling Beekdaelen-Onderbanken en Stichting IKL begeleiden je graag bij een excursie waarin we op zoek gaan naar het vliegend hert. Het vliegend hert is met zijn 9 centimeter een van de grootste kevers van Europa, met opvallend grote kaken. De belangrijkste functie van die kaken is om te imponeren.

» Bekijk nieuwsbericht