Nieuws

Beekdaelen zet 100.000 euro extra in voor verruimde startersleningen (week 29)

De gemeenteraad van Beekdaelen heeft op dinsdag 7 juli 2020 ingestemd met het voorstel om de startersregeling te verbeteren en 100.000 euro extra vrijgemaakt. Hiermee kunnen nog meer starters op de woningmarkt aan een eerste woning worden geholpen.

» Bekijk nieuwsbericht


Aanleg fetspad Daelderweg in Nuth bijna afgerond (week 30)

In samenwerking met Provincie Limburg, heeft gemeente Beekdaelen langs de Daelderweg in Nuth een nieuw en vrijliggend fetspad aangelegd. Het fetspad maakt deel uit van de Beekdaelenroute en zorgt voor de verbinding van de recreatieve route komende vanaf Vaesrade naar de kern Nuth. Naast de recreatieve functie draagt het fetspad ook bij aan de veilige bereikbaarheid van het bedrijventerrein “de Horsel”

» Bekijk nieuwsbericht


Op Scherven Safari tijdens de Zomervakantie (week 30)

Op een aantal bijzondere plekken in en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Zijn ze oud? Zeldzaam? Horen ze misschien zelfs in een vitrine in het museum? Tijdens de zomervakantie kan De Domijnen de hulp van jonge speurders goed gebruiken. Heb jij zin om met een schep en een step scherven te zoeken in Sittard? Kom dan tijdens je grote vakantie naar Erfgoedcentrum De Domijnen en ga op ‘Scherven Safari’.

» Bekijk nieuwsbericht


De ISD-maatregel (week 30)

De maatregel plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders, afgekort de ISD-maatregel: Wat is dat nu precies? De ISD-maatregel is, zoals de naam reeds verklapt, een maatregel en geen straf. Het is een combinatie tussen detentie en behandeling die voor maximaal twee jaar kan worden opgelegd. De rechter kan deze maatregel enkel op vordering van het Openbaar Ministerie opleggen indien aan een aantal voorwaarden is voldaan.

» Bekijk nieuwsbericht


Het Clemensdomein (week 30)

Het Clemenskerkje in Oud Merkelbeek kent een lange geschiedenis en dit jaar werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan die geschiedenis.

» Bekijk nieuwsbericht


BEZINNING Bij het afscheid van koster Sjeng Vaessen (week 30)

Fier en met kleine pretoogjes heeft Sjeng 27 jaar lang de parochie gediend. Toen de kerk zonder koster zat, werd aan hem gevraagd om tijdelijk dit werk op zich te nemen. Dit tijdelijke bleef tot aan zijn dood.

» Bekijk nieuwsbericht