Nieuws

Maak nieuwe vrienden op je thuiswerkplek (week 3)

Thuiswerken is in de strijd tegen corona al een tijdje de norm en blijft dat door de verlengde lockdown ook nog even. Met de campagne #ikblijfgraagthuis wil Vivara een groot voordeel van thuiswerken onder de aandacht brengen; namelijk dat je je thuiskantoor zo kunt inrichten dat je ook tijdens werktijd in contact blijft met de natuur. Goed voor de natuur en voor jezelf!

» Bekijk nieuwsbericht


Goed gebruik van groenbemesters zorgt voor minder afstroming regenwater (week 3)

Hoe beter je de bodem bedekt met groenbemesters, hoe meer de kracht van de neerslag wordt gebroken, wat zorgt voor minder afspoeling van regenwater. Dat zegt agrariër John Hoedemakers uit Ulestraten. Ook de soort groenbemester, het moment van zaaien en de manier van bewerken hebben invloed op de mate waarin regenwater wordt vastgehouden op het eigen landbouwperceel.

» Bekijk nieuwsbericht


INFORMATIE ROND HET CORONAVIRUS (week 4)

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

» Bekijk nieuwsbericht


Carnavalshart (week 4)

KRO-NCRV maakt samen met de regionale omroepen L1 en Omroep Brabant de bijzondere 5-delige serie Carnavalshart. De serie, met als motto: wat kan er wél, wordt van maandag 8 t/m vrijdag 12 februari uitgezonden in het nieuwe regioblok om 18.20 uur op NPO 2.

» Bekijk nieuwsbericht


Meer dan de helft Limburgers vindt CoronaMelder nuttig (week 4)

Meer dan de helft van de Limburgers vindt CoronaMelder nuttig, omdat de app ervoor zorgt dat het coronavirus zich minder verspreidt. Dit blijkt uit doorlopend onderzoek van Tilburg universiteit. De GGD’en in Limburg hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 5.468 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

» Bekijk nieuwsbericht


Beekdaelen zet in op duurzame onkruidbeheersing (week 4)

Merkelbeek – Versnipperd, gedroogd gras in een plantvak: Het was ook voor de medewerkers van de buitendienst een primeur toen ze afgelopen maandag in Merkelbeek een perk met ‘Miscanthus’ instrooiden. De snippers van dit snelgroeiend siergras zorgen onder meer voor het beperken van onkruidgroei.

» Bekijk nieuwsbericht


Snurken gevaarlijker dan je denkt (week 4)

Op een dag kreeg Ineke Custers onverklaarbare klachten. Ze werden steeds erger, en niemand wist wat er aan de hand was. Pas toen ze jaren later de diagnose apneu kreeg, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Met haar boek Snurker word wakker waarschuwt Ineke Custers mensen dat snurken niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk kan zijn.

» Bekijk nieuwsbericht