Nieuws

Start Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied Beekdaelen (week 29)

Op donderdag 8 juli jl. werd het startsein gegeven voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied Beekdaelen.

» Bekijk nieuwsbericht


Leesbevorderingsproject Bibliotheek De Domijnen Zomerlezen Junior (week 30)

Lezen is niet alleen erg leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Om ook tijdens de zomervakantie kinderen aan te sporen om te lezen heeft Bibliotheek De Domijnen het programma Zomerlezen Junior ontwikkeld. Met dit programma kunnen kinderen op een aansprekende manier hun leesniveau onderhouden of verbeteren

» Bekijk nieuwsbericht


“De Zeveneik aan zee” (week 30)

In het zonnetje op het schoolplein veranderde BS de Zeveneik Bingelrade op de laatste schooldag voor de zomervakantie in “De Zeveneik aan zee”.

» Bekijk nieuwsbericht


Pretpark De Valkenier sluit deuren in verband met overstroming Valkenburg (week 30)

Na twee corona-golven was het dit keer een letterlijke golf die ervoor zorgt dat de poort van De Valkenier - in ieder geval dit seizoen - gesloten blijft. Tijdens de overstroming die het Geul-stadje Valkenburg overviel, werd De Valkenier - op een steenworp afstand van het water - volledig overspoeld door het wassende water. Het volledige park stond in een laag van 1 meter water. Dankzij een uitgebreide schoonmaak door een groot team van medewerkers en vrijwilligers leek het aanvankelijk mogelijk om het park komend weekend weer te openen, maar een technische keuring en een nieuwe noodverordening gooien alsnog roet in het eten.

» Bekijk nieuwsbericht


Dorpscoördinator ook aan de slag in Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek (week 30)

In het raadsprogramma ‘Samen maken we Beekdaelen’ zet gemeente Beekdaelen in op het actief betrekken van inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Om hier invulling aan te geven, is op 29 januari 2020 een pilot met een dorpscoördinator van start gegaan in Schinveld. De eerste resultaten van deze pilot zijn veelbelovend. Daarom heeft de gemeenteraad besloten de pilot te verlengen met twee jaar én uit te breiden naar Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek. Ook is er vanwege deze uitbreiding, een tweede dorpscoördinator benoemd.

» Bekijk nieuwsbericht


Workshop Kinderpodcast (week 30)

Podcasts zijn wereldwijd populair. Dankzij het internet kan iedereen naar podcasts luisteren, maar vooral ook maken en verspreiden.

» Bekijk nieuwsbericht